Trivia - Video Games

1.What is Mario’s last name?

A.Mario B.Wario C.Luigi D.Jumpman

2.What is the maximum score in Pac-Man?

A.999999 B.999 C.there is no max score D.3333360

3.Who was Link from The Legend of Zelda based off of?

A.Zelda B.Tingle C.Peter Pan D.Mario

4.What inspired the creator of Pokémon to make the game?

A.Rocks B.Butterflies/caterpillars C.Dogs D.Ladybugs

5.How many Rupees(the game’s form of currency)could you hold in the original Legend of Zelda?

A.99 B.999 C.163 D.255

6.What was Mario’s job in the original Donkey Kong game.

A.Plumber B.Carpenter C.Princess-saver D.Builder

7.What is MegaMan’s name in Japan?

A.FireMan B.LeafMan C.RockMan D.MechaMan

8.What does Atari mean in Japanese?

A.Success B.Failure C.Video game D.Happy

9.What was the first gaming console?

A.NES B.DS C.Magnavox Odyssey D.Gameboy

10.China has which video game themed restaurant?

A.Mario B.Pokémon C.Starcraft D.League of Legends

Answer key:

1-A

2-D

3-C

4-B

5-D

6-B

7-C

8-A

9-C

10-D

Sources:

https://www.mensxp.com/special-features/today/36498-10-interesting-and-cool-video-game-facts-that-you-probably-didn-t-know.html

https://www.technotification.com/2015/01/15-interesting-video-game-facts.html

https://www.techlegends.in/video-game-facts/

Sarah Xander