Trivia - Disney

 

1.What was Mickey Mouse's original name?

A.Mortimer Mouse

B.Mickey Mouse

C.Mouse

D.Disney Mouse

2.What year did Mickey make his first animated movie appearance?

A.1900

B.1987

C.1928

D.1874

3.When was the first Disneyland admission ticket sold?

A.2018

B.2000

C.1873

D.1955

4.Which was the first Disneyland made outside of the U.S.?

A.United States of America Disneyland

B.Tokyo Disneyland

C.Disneyworld

D.England Disneyland

4 ½.When was it opened?

A.2000

B.1983

C.2019

D.1943

5.Disney owns what percentage of ESPN?

A.80%

B.50%

C.0%

D.60% 6.What planet was Mickey's dog named after?

A.Venus

B.Earth

C.The Sun

D.Pluto

7.Disneyland sells approximately how many churros yearly?

A.1

B.10

C.2.8 million

D.28 thousand

8.Which of these items are banned from Disneyland?

A.Churros

B.Selfie stick

C.Happiness

D.Universal merchandise

9.What was the first animated feature set in America?

A.Snow white

B.Rapunzel

C.Dumbo

D.Toy story 3

10.What phrase did Disney try to trademark?

A."Hello"

B."Welcome to jurassic park"

C."Luke, I am your father"

D."Dia de Los Muertos"

 

Answer key 1-A 2-C 3-D 4-B 5-A 6-D 7-C 8-B 9-C 10-D

Sources: https://www.factslides.com/s-Disney

Sarah Xander